Redstone Dining Hall | College & University, Sustainability

Redstone Dining Hall

The University of Vermont

Freeman French Freeman worked closely with the University of Vermont Dining Team to completely redesign Redstone Dining Hall, located within Simpson Residence Hall. The completely new layout focuses on fresh, locally sourced foods. A digital ordering system reduces waste and allows students to customize made-to-order meals based on individual preferences or dietary restrictions.

Interior features include wood furnishings manufactured from trees harvested from the UVM Forest. The timber was kiln-dried by students and used throughout the space to demonstrate UVM’s commitment to sustainability. The facility is LEED Silver certified by the U.S. Green Building Council.

PROJECT DETAILS

OWNER: The University of Vermont
COMPLETED: 2011
LOCATION: Burlington, VT
SIZE: 24,500 sf renovation

AWARDS

LEED Silver

Return to Projects